Monday, November 30, 2015

Kartulid kotti ehk pühadeks midagi liha kõrvale

Kõigile ju meeldivad ahjukartulid. Seekord teemegi neid, kui küpsetuskotis, kuhu tavaliselt pannakse liha. Valmivad kiiremini ja ujuvad mõnusalt küüslauguses leemes.

Vaja läheb:
  • kartuleid (sic!)
  • küüslauku
  • soola, pipart, kuivatatud tüümiani, sibulahelbeid (pole tegelikult varem nendega teinud,kuid tundub, et need teevad kõik paremaks. Parim asi.)
  • õli



      Koori kartulid. Ainus tüütu asi selle toidu juures. Seejärel tee noa ja kartulitega midagi. Võiks nad vähemalt pooleks lõigata ja tükid võiksid ühesuurused olla. Mina lõikan u 1cm paksused rattad. Küpseb kiiremini.

     Purusta küüslauguküüned ja eemalda koor. Toa neid noaga veidi, peenelt hakkida ei ole vaja. Kui palju küüslauku? Palju. Hiinakat veel rohkem.
    Lükka kõik kotti.
     Lisa maitseained. Kui seda teed, siis raputa pipart ikka läbi nende väikeste aukude, mitte selle ühe suure, nagu mina tegin. Pole hullu, mehed ei nuta. Uha sinna ka õli ja väike törts vett.
    Sulge kott ja lõika ühest nurgast väike tükk ära. 
Ja polegi muud kui kott ahju lükata. Umbes 180 kraadi juurde. Kui tundub, et kartulid juba enam-vähem pehmed, võid koti täitsa lahti lõigata ja kuumust tõsta, et neile veidi pruuni värvi juurde anda.

Valmis. Serveeri lihaga.

No comments:

Post a Comment