Tuesday, September 15, 2015

Lihtne suvikõrvitsa-peekonivorm

Ahoi meremehed!

Mehepojad on tagasi väsitavalt ja raskelt suvepuhkuselt ja aeg on hakata peale grilli ka midagi muud sööma.
Täna õpetame, kuidas teha silmad ette ämmale. Kuidas üllatada kõiki suguvõsa kokkutulekul. Kuidas panna kokku midagi nii head nagu peekon ja midagi nii tervislikku (vähemalt see kõlab tervislikult) nagu suvikõrvits. Ehk kuidas teha lihsalt suvikõrvitsa-peekonivormi. 

Aega kulub valmistamiseks 20-25 minutit ning ahjus läheb 30-45 minutit.




Sul läheb vaja:
  • Suvikõrvitsat (tuntud ka kui kabatšokk, tsukiini, zukiini või zucchini või midagi taolist), kuskil pool kilo;
  • 250-300 grammi peekonit;
  • 5 muna;
  • 1 sibul;
  • 100 g riivitud juustu;
  • veidike rapsiõli;
  • 4 supilusikatäit (kuhjaga) jahu;
  • 1 teelusikatäis küpsetuspulbrit;
  • soola ja pipart.
Esiteks, pane ahi sooja. 200 kraadi on täitsa paras. Ahi võtab soojenemiseks ca 10-25 mintsa, oleneb kui võimas mudel sul on.

Järgmise sammuna hakka hakkima peekonit ja sibulat. Pole just väga raske.










Siis tuleb pann tulele panna ning kui pann on soe, siis paned törts õli. Ootad veel tšuta ning viskad peekoni peale. Sibulat ära veel pane, sest sibul praeb kiiremini. Lisa sibul ca 5-6 minuti pärast.

Samal ajal, kui peekon praeb, võta suvikõrvits ning võta sealt seest see jama välja. Kui sul on väikesed suvikõrvitsad, siis lõika pooleks ja võta see jama välja.

Siis võta suvikõrvitsal koor maha. Kui sul on naiselikud ja väiksed suvikõrvitsad, siis ei pea koort ära võtma. Järgmise sammuna tuleb kas hakkida suvikõrvits väikesteks tükkideks (võtab aega sama kaua kui Tänakul mõne ralli võitmine). Kiirem on kasutada riivi ja riivida.

Umbes nüüd on tavaliselt aeg lisada peekonile sibul. Kusjuures, peekonit võib alati rohkem viilutada. Sibulat ka. Sibul on hea.


Nüüd võtame ette munad:

Löö viis muna katki ning pane need kaussi. Koored pane bioprügisse. See imelik vidin seal keskel on vispel. Kui seda pole kodus olemas, kasuta kahvlit. Järgmise sammuna lisa sinna ka umbes neli supilusikatäit õli ning hakka mune vihtlema. Või vipselda - tee mis tahad. Lisa tasapisi supilusikakaupa jahu. Tee nii, et lisa üks lusikas jahu, vispelda. Lisa teine lusikas, vispelda. Lõpuks peab midagi taolist välja tulema, nagu on paremal pildil. Siis lisa sinna ka teelusikatäis küpsetuspulbrit.

Nüüdeks peaks olema imehea peekon ja sibul valmis.


Naudi korraks seda pilti ja unusta kõik mured elus.

Nüüd võta välja mõni ümmargune vorm. Ideaalis läbimõõduga 24-28 cm. Võta mõõdulint, kui teisiti ei saa. Vormi pane tükk võit ja määri seda põhja ja külgedele. Muidu see raibe jääb kinni ja pool toitu ei saa kätte ning nõudepesumasin ei saa selle pesemisega hakkama.

Lisa muna-jahukaussi peekon ja sibul:


Lisa suvikõrvits:

Lisa riivjuustu umbes sada grammi:
Pane soola ja pipart ning sega lusikaga läbi:
Nüüd vala kogu mant sinna vormi ning tee lusikaga ühtlaseks:
Nüüdseks on möödas ca 20-25 minutit, oleneb sinu hakkimise-riivimise skillist ja XP'st. Ahi peaks olema valmis. Võta see vorm mingite pajakinnastega (ilmselt küll rätikuga) ning pane ahju.

Ahjus peaks see vorm olema ca 30-45 minutit. Oleneb, kui palju manti sa sinna sisse panid. Võta vorm välja, kui ta on peast juba kuldne. Kui meeldib veits toorem, hoia ca 30 minutit. Kui meeldib rohkem küpsenud, hoia pigem 45 minutit. Mina hoidsin seekord ca 45 minutit ja tulemus on selline:

Head isu mehepojad!



No comments:

Post a Comment