Tuesday, December 9, 2014

Frikadellisupp

Valmistamisaeg: pool tundi (30 minutit vähem kui tund aega). 
Söönuks saab: raske öelda - supp täidab teistmoodi kõhtu kui praad. Neli inimest peaks saama söönuks!

Vaja läheb:
  • Külmutatud frikadellid
  • Külmutatud aedviljade segu (maitse järgi, minule meeldib nt. maisiga)
  • Pihutäis riisi (naise pihu suurune)
  • kolm normaalses suuruses kartulit (koori nad ära)
  • sibul
  • poolteist veiseliha puljongikuubikut (sest nii saab kiiremini)




1) Viska külmkapist minema eelmise aasta kartul ja pane liiter vett koos puljongikuubikutega keema!


2) Tükelda värsked kartulid, ära jäta väga suuri tükke. Tükelda sellised... no natuke suuremad kui su aedviljasegus on. Võid aedviljapaki kontrollimiseks avada...

3) Viiluta sibul. Minul polnud rohkem sibulat. Üldiselt võib rohkem panna. Sibul on üldse mõnus.

4) Vesi peaks nüüd keema. No võib-olla mitte siis kui sul on ultraaeglane elektripliit! Igatahes nüüd on hästi lihtne. Viska sisse kartul, lase keema minna. Viska sisse köögiviljasegu ja viska sisse sibul. Seesama viilutatud sibul. 

5) Super! Nüüd las asjad olla seal umbes 10 minutit. Tee midagi kasulikku, pese taaskord eilsed nõud ära. Kontrolli ega eelmise aasta kartul prügikastis ellu pole ärganud... 

6) Nüüd siis viska sisse frikadellid ja võid visata sisse ka riisi. 


7) Keeda 10 minutit vähemalt. Kontrolli riisi. Kui riis on pehme, on ilmselt ka frikadellid valmis. Samas võid kahtluse korral julgelt edasi keeta. Vahepeal koguneb supi peale mingi pruun frikadellilöga. Roogi see pinnalt ära ja viska minema. Toit näeb pärast puhtam välja. 

8) Nüüdseks sa ilmselt avastad, et sul ei ole tegelikult kulpi. Mine osta. Peale seda saad endale suppi tõsta ja süüa! Head isu!!

No comments:

Post a Comment