Sunday, September 14, 2014

Risotto - kana ja köögiviljad riisiga


Täna tegin ma lihtsalt ja tervislikku toitu - risottot.



Selleks on sul vaja - kanafileed (või broilerifilee), riisi (soovitavalt pruuni) ning külmutatud köögivilju. Pilt nr 1-3


Endale meeldib mul Maahärra Mehhiko segu, aga põhimõtteliselt sobib ükskõik mis samasugune asi. Hakkame pihta!
Kana
Pilt 1 - Broilerifilee
Pilt 3 - külmutatud köögiviljad
Riis
Pilt 2 - pruun riis
1) Võta pott, vala vett sisse. Vett on vaja niipalju, et riisikott mahuks sinna sisse. Lisa soola (mingi pool supilusikatäit) ning pane keema. Pane kaas peale, läheb kiiremini keema. Pruun riis on väidetavalt tervislikum, kasuta seda. Pilt 4.

Pilt 4
Pilt 5 - hakitud kana
2) Võta pann, pane see tulele. Samal ajal haki kana ära, tee nii suured tükid, kui sulle meeldivad. Mida väiksemad tükid, seda kiiremini nad läbi praevad tho. Pilt nr 5.

Pilt 6 - kana maitseainetega

3) Kana pane kuumale (!) pannile. Mingit õli ei ole alla vaja. Kana peale pane liha üldmaitset või midagi taolist. Ja pane maitseainet julgelt, sest juurikad on suht maitsetud. Pilt nr 6.

4) Sega kana vahepeal, oota kuni vesi läheb riisi jaoks keema.

5) Võid vahepeal salatit teha. Tomat-kurk-(sibul)-hapukoor. Soola pane ka. Panen sellest ka pildi - pilt nr 7
Pilt 7 - salatimanti.











6) Kui vesi läheb keema, pista riis sisse. Riis osta selline, mis on kottides, mugavam on nii. Riisi tuleb keeta ca 20 mintsa, seega vaata kella. Vaata, et riis liiga tugevalt ei podiseks, muidu pritsib vett igale poole. Vajadusel keera tuli väiksemaks. Pildid 8 ja 9

Pilt 8 - vesi keeb.
Pilt 9 - riis chillib.











7) Nüüdseks peaks kana valmis olema (ca 10 mintsa). Pilt 10 on veel toores kana, teises peaaegu valmis ehk Pilt 11. Kui kana on peaaegu valmis, võta kotist juurikasegu, viska peale ja sega ära. Pane ka tuli väiksemaks ja kaas peale. Las need juurikad hauduvad seal ca 10 minutit. Pärast seda võta tuli ära. Vahepeal võid veel segada. Pilt 12.
Pilt 10 - veel on toores
Pilt 11 - peaaegu valmis











8) Kui riis on valma, keera küte maha, tõsta riisikotid sõelale nagu nõrguma. Vala vesi potist välja. Riis kotist välja ja viska juurikat ening kana peale, sega ära ja head isu. Pilt 13 - valmis toit!

Pilt 12 pannil.
Pilt 13 - toit valmis!












Aega läks mul ca 45 minutit, aga enamus sellest oli passimine, kuni vesi läheb keema ja siis riisi keetmine. Usun, et saab ka 30 minutiga hakkama. Sellest kogusest siin peaks jaguma vähemalt 6-8 toidukorraks. Head isu!

No comments:

Post a Comment