Sunday, February 22, 2015

Suvikõrvitsa pannkoogid

Vajaminev mant
Suvikõrvits ehk tsukiini ehk kabatšokk on üks nendest asjadest, millest kõik on kuulnud, aga keegi pole peaaegu söönud. Otsustasin proovida teha neist pannkooke.

Vaja läheb: suvikõrvitsad (0,5 kilo), 1 sibul, 2 küüslauguküünt, 3 muna ning 3 supilusikatäit jahu. Ning soola ja pipart veits.





Suvikõrvitsad

Esiteks, võta suvikõrvitsaid. Ma sain sellised väikesed, võib võtta ka suuremaid, vahet ei ole. Väikesemad on vähem mahlasemad, mis on pannkookide tegemise puhul hää.



Riivi kõrvitsat
Lõika junnid mõlemalt poolt ära. Riivi kõrvitsad ära ning lisa sinna soola. Mingi pool teelusikat. Sool on hea, sest seob vedeliku kokku.


Küüslauk














Seejärel haki üks sibul ning 2 küüslauguküünt, võimalikult väikesteks tükkideks.
Sibulapoiss hakitud















muna algul
Muna vispeldatud
muna jahuga


Võta kolm muna, pane nad kaussi ja vispelda neid kuni on ühtlane mass. Siis lisa sinna ettevaatlikult jahu ning sega korralikult läbi, et see mass oleks vedel ning tükke poleks sees. Lisa munamöksi veits pipart.




Nüüd vaata suvikõrvitsat. Kui ta on liiga vedel, võid selle massi läbi sõela lasta või võtta rusikasse ning pigistada liigne veelik välja. Mul ei tulnud liiga vedel :).

Lisa suvikõrvitsale munamöks ning küüslauk ja sibul. Sega kõik korralikult läbi.
Mant koos
Mant segatud


Võta pann, lase pann soojaks keskmise leegiga ning vala toiduõli. Pärast seda pane panni peale möksi, tasanda see õhukeseks ning oota. Kui ääred hakkavad pruuniks minema, siis pööra ümber. Ühe koogi valmimiseks läheb ca kaks minutit. Soovitan teha kahe panniga, saab kiiremini.


Prae-prae

Pööra ümber kah










Head isu!

Valmistamise aeg ca 30 minutit



2 comments: