Saturday, October 24, 2015

Chilli con carne ehk tšilli lihaga

Ahoi mehepojad!

Paar kuud tagasi tegi mu semu Uus-Meremaalt tõenäoliselt maailma kõige paremat chilli con carnet. Mina otsustasin järgi proovida. Noh, ei tulnud maailma parim. Tuli lihtsalt hea. Seda sellepärasdt, et  mul oli poes juba šoppamisest kopp ees ning ostsin mõned valed asjad. Aga hea tuli ta ikka.


Igastahes, aega läheb pool tundi sellega. Mitte poes käiguga, vaid valmistamisega.


Mida poest osta:


  • Hakkliha. Üks või kaks pakki, oleneb kui palju sulle liha maitseb...Ma ostsin kaks; 
  • Kaks sibulat;
  • Tšillipipart (2-4, võib erinevat värvi) - kõige olulisem!!;
  • Natukene küüslauku;
  • Basmati riisi;
  • Kaks purki (mitte üks, nagu pildil on) purutatud tomateid omas mahlas;
  • Kikerherned;
  • Punased oad.
Algus on lihtne. Võta pott veega ning lisa sinna soola. Pane vesi keema ning samal ajal hakka muud manti tükeldama. Tükelda sibul ning ära nuta. Tegelt on okei nutta. Pane sibul pannile ning prae seda. Tükelda küüslauk ning lisa ka see pannile. Siis tükelda ka tšilli (ma kasutasin hetkel kahte pipart, tegelt neli on parem) ning lisa see ka pannile. Lase neil natukene praadida, nii paar minutit.





















Järgmise sammuna on vaja lisada hakkliha ning segada hakkliha korralikult läbi. Siin on üks oluline asi - tuleb vaadata, et kas vesi on keema juba läinud. Kui on, siis lisad basmati riisi. Mina panin kaks kilekotikest.







Kui hakkliha pole enam punane, siis lisad kordamööda ülejäänud asjad (suvalises järjekorras): kikerherned, punased oad ning KAKS (mitte üks!) purki tomateid kastmega. Siis segad selle ära ning lisad enda maitse järgi maitseaineid. Segad veel ning paned kaane peale ning tule väiksemaks. Kui ei saanud aru, siis vaata pilte.

Kikerherned
Punased oad


Purk tomateid, tegelt peaks olema kaks!

Läbisegatuna




















Riis peaks nüüd ka valmis olema (ca 10-12 minutit peaks ta keema) ning ongi chilli con carne valmis. Lihtne, või mis?

Mm, chilli con carne ...

No comments:

Post a Comment