Monday, November 17, 2014

Tuline kanawok

super komplekt, sibul on puudu!
Valmib max 30 minutiga.   Süüa saavad neli inimest.

Vaja läheb
  • broilerifilee
  • suvalised kiirnuudlid või munanuudlid
  • wokisegu
  • salsakaste (tuline)
  • sibul
  • maitseained (sool, karri, suhkur)



1) Pane ostetud asjad lauale ja imesta kui vähe on supersöögi jaoks vaja. Siis tükelda sibul! ei pea väga väiksed tükid olema. Siis tükelda kana. Tee seda nii nagu ma õpetasin kana-sinihallitusjuustu pastaga. Ehk siis lõika lihtsalt tükkideks. Aja taaskord pann käredalt kuumaks ja viska peale kõigepealt sibul ja siis kana.

See on kana ja sibul


2) Prae kana seni, kuni ta on üleni valge, isegi pruunikas. Maitsesta karri ja soolaga, aga lisa tsipa ohtramalt kui muidu.
See on kana ja sibul ja karri ja sool
3) Nüüd tuleb keerulisem osa. Ava wokisegu. Võib kasutada erinevaid, see konkreetne oli soodushinnaga, alla euro. Kokkuhoid on ostu jõud! Igatahes ava see ja meheliku liigutusega viska kogu sisu maitsestatud kana peale.

Wokisegu aurab suurest rõõmust

4) Lase asjadel sulada, sega vahepeal.
Wokisegu leppis oma saatusega ja sulas kana vahele
5) Kui kõik on nüüd korralikult sulanud, lisa peale salsakaste. Pane seda just nii nagu ise teravust armastad. Mina panin nii palju ja tuli täitsa mõnus pläust kokku, sai lapsele ka anda. Kurtis küll alguses, et "toit on natuke kibe" aga sõi ära. Pärast jõi palju piima ainult. Igatahes -  lisa ka keskmise kohvitassi jagu vett. Veel lisa soola maitse järgi ja suhkur (umbes teelusika jagu)

Kelmikas salsakaste
6) Nüüd tuleb jälle üks avamine. Ava kiirnuudli pakk. Kui keegi tahab muljet avaldada, siis kasutagu munanuudleid. Need on natuke kallimad, aga vähemalt saab sõprade ees uhkeldada! Mina olen selline lihtsamat sorti tüüp ja minu arust sobivad suvalised kiirnuudlid ka! Need on sellise... tummisuse lisamiseks! Kalla pakk kuivalt peale ja sega kõik läbi.. 

Turbonuudlid 
7) Lase asjal nüüd olla. Sa oled küllalt rapsinud, las nuudel läheb pehmeks. Tee midagi kasulikku ja pese nõud ära, viska tühi broilerifileepakk prügikasti. Ava mingi mehelik jook. 
Mõnus pläust
8) Pane söök taldrikule! Hakka sööma, head isu! 
Head isu!



No comments:

Post a Comment