Monday, November 24, 2014

Imelihtne ja imemaitsev ja imekasulik kõrvitsasupp

Kuigi Halloween on läbi, ei ole ehk veel kõik kõrvitsad halvaks läinud. Kui mõne toanurgast leiate (või poest uue toote), saab teha suurepärast kõrvitsasuppi.

Vaja läheb:
  • kõrvitsat (ca 2 kilo, pildil olevast kõrvitsast kasutasime supiks alla veerandi)
  • paar kartulit
  • porgand
  • sibul
  • puljongikuubikuid  - näiteks kaks
  • 1 pakk sulatatud juustu, merevaiku - 200g
  • muskaatpähklit (võib ka ingverit kasutada)
  • saumikserit või muud mikserit supi püreestamiseks!
  • peekonit :D
  • kahte kassi
Kassid ei lähe supi sisse!!
 1) Tükelda koostisosad: porgand, kartul ja sibul



2) Kalla tükeldatud asjad potti, lisa sinna juurde vett (nii, et kõik koostisosad oleks vee all) ning paar puljongikuubikut ning jäta see keema.
Uputa puljongikuubikud

3) Samal ajal kui porgand-kartul-sibul keevad, asu kõrvitsat tükeldama. Kõrvitsat koorida ei ole vaja (ja pehmet seemnetega sisuosa supis ei kasutata). Viska tükeldatud kõrvits teiste juurikate juurde keema (vajadusel lisa veel vett, et kõik juurikad ikka vee all oleksid)




Tükelda kõrvits ja viska suppi keema

















4)  Keeda seni kuni koostisosad hakkavad pehmemaks muutuma. Ühesõnaga: tee vahepeal muid asju, aeg-ajalt sega, et midagi põhja ei kõrbeks. Kui tunned segades, et juurikad hakkavad pehmeks muutuma, siis otsi välja saumikser ja püreesta sisu ära (kui sul saumikserit ei ole, siis pm sobib ka ükskõik muu mikser, v.a. Sven)
Püreesta mikseriga supp

5) Kui supp püreestatud, siis lisa sinna pakk merevaiku ning sega (kui segada ei viitsi, siis mikserda kiirelt uuesti). Maitseks riivi sisse nt muskaatpähklit, ingverit, musta pipart.
 
Lisa totsik merevaiku ja riivi sisse muskaatpähklit ning maitsesta veel vajadusel

6) da-daaa! 

Lisa peekonit!



Kohe täiega peekonit!

1 comment:

  1. Nii hea ja lôbus lugemine :) Proovin täna järgi. Aitäh idee eest !

    ReplyDelete