Monday, November 24, 2014

Lihtne omlett

Valmistusaeg: ca 30 min

Vaja läheb:

  • Mune (2 tk inimese kohta)
  • Sibul (1 väike sibul inimese kohta, kahele tehes piisab suurest sibulast)
  • Küüslauk (ca 0,5 küünt inimese kohta. Kui meeldib, võib natuke rohkem panna)
  • Sink (ca 60-70g inimese kohta. Omleti olulisimaid komponente. Selle pealt ei tasu koonerdada, hea sink võib paljuski garanteerida ka hea omleti. Mina kasutasin näiteks letist ostetud suitsusauna sinki)
  • Tomatid (parem on kasutada kirsstomateid, suured tomatid võivad omleti natuke liiga vesiseks muutuda. Inimese kohta piisab ühest keskmisest tomatist, kirsstomateid läheb keskmine peotäis)
  • Juust (3-4 viilu)
  • Maitseained (sool ja pipar on kohustuslikud, mina kasutan ka veel punet ja basiilikut)
 



Valmistamine:

1) Hakkida sibulad ja küüslauk. Põhimõte on, et mida väiksem seda parem.


2) Seejärel valmistada ette munad. Selleks panna munad kaussi.
Lisada maitseained: sool ja pipar (pune ja oregano), ning vahustada munad. Selleks võib kasutada kas visplit, või selle puudumisel võib seda ka näiteks tavalise kahvliga teha. Munade puhul on oluline, et nad läheksid vahtu. Mida vahusemad nad on, seda õhulisem tuleb ka omlett. Muna peaksid välja nägema vähemalt sellised (võib ka rohkem vahtu ajada).


3) Panna sibul ja küüslauk pannile, keskmisele tulele. Elektripliidi puhul võiks panni natuke eelnevalt soojendada. Pannile võib panna ka natuke õli, aga uuemate pannide puhul ei ole see oluline. 

Sel ajal kui sibul ja küüslauk pannil natuke pruunistuvad, on aega sinki lõigata. Singi võib viilutada oma nägemuse järgi, isiklikult meeldivad veidi suuremad viilud.



4) 2-3 minuti järel võib sibulale ja küüslaugule lisada ka singi. Pannil olevat tuleks iga natukese aja tagant segada.
Samaaegselt saab pannile panekuks ette valmistada tomatid. Kirsstomatite puhul piisab nende neljaks lõikamisest, suuremate puhul teha umbes oma väikese sõrme suuruseks (eeldusel, et teie käed liiga hiiglaslikud ei ole)

5) Kui tomatid on lõigatud ja sink on saanud taaskord 3-4 minutit pannil olla, lisada ka tomatid pannile. Seejärel taaskord segada.


6) 2-3 minuti pärast tuleb pannil olev segada ühtlaselt nii, et koostisosad oleks ühtlaselt jagatud üle kogu panni. Seejärel lisada munasegu. Kindlasti katta pann kaanega, ning lasta madalamal tulel küpseda

7) Kui omlett on ühtlaselt tahke, lisada sinna veel juustu ning panna kaas paariks minutiks tagasi peale, kuniks juust on sulanud.

8) Serveerida toit taldrikul.

Lasta heal maitsta!
Head isu!

No comments:

Post a Comment