Tuesday, December 1, 2015

Pepperonikana

Võtad kana ja paned veel vorsti ja juustu peale. Paremaks ju enam ei saa. Enne kui alustad, mõtle, mis sa kana kõrvale tahad... riisi, pastat, vms. Vaba maa - sinu valik. Mina tegin riisiga, sai hea. See toit on ka väga lihtne ja suhteliselt odav.

Vaja läheb:

  • kaks kanafileed
  • pepperonit
  • peterselli
  • purustatud tomateid
  • mozzarellat
  • küüslauk
  • oliiviõli, võid, soola, suhkrut, pipart, kuivatatud punet (oreganot, mina kasutasin üldse pitsamaitseainet, kus sees basiilik, pune, rosmariin)


Esmalt võta oma kaks kanafileed ja lõika nad nõnda pooleks, et saaks neli!
Seejärel küta pann kuumaks koos killukese või ta õliga. Siis viska sinna peale needsamad kanatükid.


Sellal kui kana säriseb, koori ja haki küüslauk. 


'Prae kana mõlemalt poolt ilusti läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Siis tõsta pannilt maha taldrikule. 



Nüüd pane samale pannile küüslauk. Pruunista mõni sekund ja lisa purustatud tomatid.

Lisa maitse järgi soola, mõni näpuotsatäis suhkrut ja misiganes rohelist ürti kasutad. Lase kastmel veidi pakseneda. Samal ajal võid mozzarellast lõigata õhukesi viile.
Nüüd tõsta kanafileed tagasi pannile. Laota kana peale pepperoni ja siis mozzarellaviilud. Kata pann kinni ja lase juustul sulada. Võid kuumuse madalamaks keerata.


Nüüd saad peterselli hakkida. Väga palju pole vaja. Kui valmis lisa pannile. 
Nüüd võta oma lisand, tõsta sinna veidi kastet, pane peale kana ja hakka sööma. 

No comments:

Post a Comment